Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Προγραμματική σύμβαση πολιτιστικής ανάπτυξης – Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος

Προγραμματική σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και της “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” με αντικείμενο τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Συγκεκριμένα, αφορά την προστασία, την αναβάθμιση και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και των μνημείων (ορατών και υποκείμενων αρχαιοτήτων), καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος και τοπίου, μέσω παρεμβάσεων, οι οποίες θα διέπονται από τις αρχές της αειφόρου διαχείρισης και ανάπτυξης, και θα επιδιώκουν την οπτική ενοποίηση του επιπέδου της πόλης με το χαμηλότερο επίπεδο των ανασκαφικών ευρημάτων.

Το αντικείμενο της “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”, προϋπολογισμού 186.000€, περιλαμβάνει την προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την εκπόνηση της μελέτης, με στόχο την κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι στο Μουσείο, για πρώτη φορά, θα παρουσιάζεται ολοκληρωμένα η συνολική διαδρομή της πόλης των Αθηνών, ο βίος των κατοίκων της, η εξέλιξη της οικιστικής της μορφής και η διαχρονική ιστορία της ως επίκεντρο της πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.