ΕΡΓΑ

Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά»

αναπλαση αθηνασ | ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιλογή αναδόχου

της μελέτης που αφορά την αναβάθμιση της εγκατάστασης κλιματισμού – αερισμού του Πολυχώρου Καλουτά, καθώς και την έκδοση πιστοποιητικού πυροπροστασίας,  σε συνέχεια της διαγωνιστικής διαδικασίας του ανοιχτού διαγωνισμού.

Ο Πολυχώρος

βρίσκεται στο συγκρότημα των προσφυγικών πολυκατοικιών του Άγιου Σώστη, στο Νέο Κόσμο του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για πολιτιστικό χώρο που φιλοξενεί θεατρική σκηνή και αίθουσες διδασκαλίας μουσικής, όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις καθώς και μουσικές συναυλίες.

Το κτίριο κατασκευάστηκε

σε πρώτη φάση την περίοδο 1962- 1964, όπου έγινε η ανέγερση του υπογείου και του ισογείου. Το ισόγειο πιθανολογείται ότι ήταν ασκεπές προκειμένου να λειτουργήσει ως θερινός κινηματογράφος. Το 1984 αποπερατώθηκε το ισόγειο και έγινε η προσθήκη του α’ ορόφου.

Τα παραπάνω εντάσσονται

στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψε η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» με το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.), την Περιφέρεια Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την Εταιρεία Τεχνόπολις – Γκάζι Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Προστασίας και Ανάδειξης Βιομηχανικού – Αρχαιολογικού Πάρκου Αθηνών (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ).

Gallery