ΕΡΓΑ

Μουσείο «Μαρία Κάλλας»

αναπλαση αθηνασ | ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

Έχει γίνει η ανάθεση

μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιλογή του αναδόχου για τις αναγκαίες τεχνικές μελέτες στο κτίριο της οδού Μητροπόλεως 44, το οποίο είναι κηρυγμένο ως διατηρητέο βάσει του από 30/5/1985 Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ 349Δ/85) στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψε η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» για την ανάδειξη του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας.

Το Μουσείο

θα εγκατασταθεί στο 4όροφο του νεοκλασικού κτιρίου με το χαρακτηριστικό έρκερ (κλειστός εξώστης) που οικοδομήθηκε την περίοδο του μεσοπολέμου και στέγαζε το ξενοδοχείο «Royal».

Πρόκειται για κτίριο σύμμικτης κατασκευής

αποτελούμενη από λιθόκτιστη τοιχοποιία και φέρων οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος. Η νεοκλασική μορφολογία των όψεων εκφράζεται με τη χαρακτηριστική τεχνική της οριζόντιας γραμμικής επισήμανσης ισοδόμου συστήματος.

Η Προγραμματική Σύμβαση

υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), της Εταιρείας Τεχνόπολις – Γκάζι Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Προστασίας και Ανάδειξης Βιομηχανικού – Αρχαιολογικού Πάρκου Αθηνών (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ) και της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.».

Gallery