Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.: «Ανθίζουν» τα πάρκα τσέπης του Δήμου Αθηναίων

Ο σχεδιασμός του Δήμου Αθηναίων για την απόδοση ελεύθερου χώρου στις γειτονιές της Αθήνας και τη δημιουργία χώρων πρασίνου παντού, συνεχίζεται με τα πρωτοποριακά «πάρκα τσέπης», τα οποία αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς, συμβάλλοντας έτσι στην αισθητική και οικολογική ανάκαμψη των γειτονιών, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος από τον Δήμο Αθηναίων, η εταιρεία «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.» ολοκλήρωσε τη μελέτη της για το Πάρκο Βιζυηνού Γ. & Καρκαβίτσα Αν. (Δημ. Διαμέρισμα 5) στην περιοχή των Άνω Πατησίων.

Συγκεκριμένα, αφορά οικόπεδο εμβαδού 233,18 τ.μ., πολυγωνικού σχήματος, που περικλείεται από τις οδούς Καρκαβίτσα και Βιζυηνού, κοντά στην πλατεία Παπαδιαμάντη. Απέναντι από το οικόπεδο βρίσκεται το 142ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, ενώ στην ευρύτερη περιοχή κυριαρχεί η χρήση κατοικίας.

Η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.», με τη μελέτη της, επανασχεδίασε το πάρκο με έναν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που να επιλύει τα προβληματικά σημεία της παρούσας κατάστασης. Ένας καμπυλωτός διάδρομος διατρέχει διαγώνια το οικόπεδο, χωρίζοντας τον χώρο σε παρτέρια και καθιστικούς χώρους. Θα φυτευτούν δέντρα και θα τοποθετηθούν παγκάκια και θαμνώδεις νησίδες. Ένας μεσογειακός κήπος θα φιλοξενήσει πλέον αρωματικά φυτά, που θα μπορούν να φυτεύονται και να καλλιεργούνται από τους μαθητές του γειτονικού Σχολείου, αναπτύσσοντας μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική διαδικασία.

Η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.» έχει αναλάβει, επίσης, να εκπονήσει μελέτες για άλλα τέσσερα «πάρκα τσέπης», οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία ωρίμανσης, για τα παρακάτω οικόπεδα:

1. Λαοδικείας & Μιχαλακοπούλου, Δημ. Διαμέρισμα 1
2. Αντισθένους 23 & Κλαδά 47, Δημ. Διαμέρισμα 2
3. Αντισθένους 23 & Κλαδά 50, Δημ. Διαμέρισμα 2
4. Αμφιτρίτης 23 & Άλτεως 11, Δημ. Διαμέρισμα 6