Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Επεκτείνονται τα «πάρκα τσέπης» στις γειτονιές της Αθήνας

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες από την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.» για άλλα δύο πρωτοποριακά πάρκα τσέπης (pocket park) του Δήμου Αθηναίων.

Στην Άνω Κυψέλη και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Αμφιτρίτης 23 & Άλτεως 11, σε οικόπεδο 450 τ.μ., στο οποίο υπάρχει ένα μικρό πάρκο που παρουσιάζει εικόνα υποβάθμισης, πλέον θα αναβαθμιστεί σε έναν τοπικό πνεύμονα πρασίνου, ένα μικρό πάρκο, όπου θα φυτευτούν πολλά διαφορετικά φυτικά είδη.

Στα παρτέρια θα φυτευτούν θάμνοι διαφόρων μεγεθών και ποικιλομορφίας, ενώ δέντρα σε χαμηλούς τεχνητούς λόφους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη μελέτη της «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.», θα διατηρηθούν τα δυο μονοπάτια που οδηγούν στο πάρκο, συντηρώντας τα υπάρχοντα παγκάκια, ενώ θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ωοειδές παρτέρι – κάθισμα στο κυκλικό πλάτωμα.

Η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.» μετά το πάρκο τσέπης στην Άνω Κυψέλη, με μελέτη της επανασχεδίασε και αξιοποιεί έναν ακόμα εγκαταλειμμένο χώρο στο Νέο Κόσμο.

Στη συμβολή των οδών Αντισθένους 23 και Κλαδά, όπου βρίσκονται δύο μακρόστενα οικόπεδα 109 τ.μ. τα οποία παρουσίαζαν υποβαθμισμένη εικόνα, θα «μεταμορφωθούν» σε ένα «πάρκο τσέπης».

Με τη μελέτη της η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.» επιχειρεί να διατηρήσει την υφιστάμενη διάταξη και να δώσει μια νέα, φρέσκα πνοή και χρώμα στα πάρκα της Αθήνας. Προτείνει αρχικά τη συντήρηση στα υφιστάμενα παγκάκια και την τοποθέτηση νέων, καθώς επίσης και τη συντήρηση του υπάρχοντος πέτρινου τοιχείου αλλά και τη δημιουργία ενός αντικριστού γραμμικού πέτρινου τοιχείου.

Επίσης, θα τοποθετηθούν νέοι καθιστικοί χώροι, ενώ η υφιστάμενη φύτευση εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο με φυτά ανθεκτικά στις συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος. Τέλος, τα πεζοδρομημένα τμήματα διαστρώνονται με διαπερατό σκυρόδεμα.

Να σημειωθεί ότι τα πάρκα αυτά είναι ανοιχτοί χώροι, προσβάσιμοι στο κοινό, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των περιοχών όπου δημιουργούνται. Στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι η δημιουργία πολλών ακόμα τέτοιων πάρκων, που θα «απλώνονται» στις γειτονιές της πρωτεύουσας και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.